Kokostaart met limoen

Marene Hendriksen

23 april 2019

kokostaart

Ben je dol op kokos? Dan past deze kokostaart met limoen helemaal in jouw straatje. Leuke bijkomstigheid is dat hij er ook nog eens prachtig uitziet! Wij delen het recept met jullie.  Voor ± 8 personen ± 20 min. + oventijd ± 30 min. Begin 1 dag van tevoren met dit recept. Meer recepten vind je in de nieuwste Seasons nummer 4 2019.

Ingrediënten

  • 280 g bloemkokostaart
  • 330 g suiker
  • 3 tl bakpoeder
  • Snufje zout
  • 6 eiwitten
  • 160 ml neutrale olie + extra om in te vetten
  • 180 ml kokosmelk
  • Sap en rasp van 1 grote limoen
  • Ook nodig: 2 springvormen van 20 cm, ingevet en de bodem bekleed met bakpapier

Voor de vulling en icing

  • 1 blikje kokosmelk
  • 200 g zachte roomkaas
  • 80 ml slagroom
  • 125 g poedersuiker
  • ± 100 g geraspte kokos om te versieren
  • Snufje zout

Bereiding

  1. Zet de dag van tevoren een blikje kokosmelk in de koelkast.
  2. Verwarm op de dag zelf de oven voor op 175 °C.
  3. Meng in een kom de bloem, de suiker, het bakpoeder en het zout goed door elkaar.
  4. Roer in een andere kom de eiwitten los met de olie, de kokosmelk, limoenrasp en -sap.
  5. Meng de droge en de natte ingrediënten goed door elkaar en verdeel over de twee springvormen.
  6. Bak ze in 25-30 min. in het midden van de oven gaar.
  7. Neem ze uit de oven, laat ze 5 min. in de vorm iets afkoelen en neem ze dan uit de vorm en laatze op een rekje helemaal afkoelen.
  8. Neem intussen voor de vulling het blikje kokosmelk uit de koelkast (niet schudden!). Schep deinhoud uit het blikje.
  9. Klop de roomkaas, slagroom en dikke kokosmelk samen met de poedersuiker stijf.
  10. Voeg eventueel meer poedersuiker toe als de massa nog niet dik genoeg is. Breng op smaak meteen snufje zout.
  11. Snijd de cakebodems horizontaal doormidden en bestrijk de bovenkanten met elk 1/5 van hetbotermengsel.
  12. Stapel de taarten op elkaar en besmeer de zijkanten met de rest van het mengsel.
  13. Bestrooi met de geraspte kokos en druk iets aan.

Fotografie Ernie Enkelaar Productie en styling Paula Schouten Foodstyling Yvonne Jimmink Receptuur Dosia Brewer

Lees ook:

Filotaart met ricotta en citroen  Perentaart met zoute karamel en walnoten  Flensjestaart met bosvruchtenjam