Kruidensalade met blauwe bessen en karnemelkdressing

Linde Verhulst

6 april 2018

kruidensalade

Credits: Fotografie en styling Taverne Agency | Bewerking Dosia Brewer

Met verse kruiden krijgt elk gerecht een opkikker. Pluk handenvol en verwerk ze in bijvoorbeeld deze kruidensalade met karnemelkdressing. Zo wordt het voorjaar pittig op smaak gebracht met blad en steel.

Kruidensalade met blauwe bessen en karnemelkdressing

Bijgerecht of voorgerecht voor 4 personen | Bereiding ± 35 minuten.

Ingrediënten

  • 2 el maanzaad
  • 3 lente-uitjes
  • ijsklontjes
  • 200 g peultjes
  • 200 ml karnemelk
  • 2 tl bloemenhoning
  • 2 el citroensap
  • 4 el olijfolie
  • Zout en peper
  • 1 komkommer
  • 50 g gemengde jonge slablaadjes
  • 1 handvol (rode) basilicumblaadjes
  • 2 takjes dragon en 2 takjes kervel, blaadjes fijngehakt
  • 6 stengels (knoflook)bieslook, in ringen
  • 1 takje munt en 2 takjes dille, blaadjes fijngesneden
  • 125 blauwe bessen

kruidensalade

Bereiding

  1. Rooster het maanzaad ± 2 min. en laat afkoelen.
  2. Maak de lente-uitjes schoon, snijd het donkergroene deel schuin in dunne ringen en leg in ijswater.
  3. Snijd de lichtgroene en witte delen in dunne ringen. Houd apart tot gebruik.
  4. Kook de peultjes 1 min. in gezouten kokend water, spoel af met koud water, laat goed uitlekken en snijd in de lengte in dunne reepjes.
  5. Meng voor de dressing de karnemelk, honing, citroensap, olijfolie en maanzaaden breng op smaak met zout en peper.
  6. Snijd de komkommer in de lengte in heel dunne repen.
  7. Neem de lente-uitjes uit het water en dep ze voorzichtig droog.
  8. Schep komkommer, lente-uitjes, slablaadjes, alle kruiden en bessen voorzichtig door elkaar.
  9. Schep de marinade net voor het opdienen erdoor.

Credits: Fotografie en styling Taverne Agency | Bewerking Dosia Brewer

Lees ook…

Groene-kruidenpasta met courgette
Makkelijke lentepasta met brandnetel
4x lekker vegetarisch eten