Als volle neven delen Doperwt en Tuinboon typische familietrekjes. Ze groeien allebei in peulen, hebben dezelfde gezonde eigenschappen en zijn de hele zomer lang vers van ’t land verkrijgbaar. Dan smaken ze ook op hun allerbest. In soepen, salades of deze lentespaghetti.
Lentespaghetti met groene groenten
Hoofdgerecht voor vier personen. De bereidingstijd is ± 25 minuten.
Ingrediënten
- 225 g spaghetti
- 150 g gekookte gedopte doperwten
- 100 g gekookte gedopte tuinbonen
- Geraspte Parmezaanse kaas om te bestrooien
- Eventueel nog een handje pijnboompitten
- Rest van de kruiden
Voor de roomsaus
- 2-3 el boter
- 1 klein teentje knoflook, geperst
- Flinke hand dille, munt en peterselie, grofgehakt
- 240 ml zure room
- Zout en versgemalen peper
Bereiding
- Smelt de boter in een pan, voeg de knoflook toe en bak een halve minuut.
- Voeg een handje gehakte kruiden toe. Bak ongeveer een halve minuut, totdat de knoflook lekker gaat geuren.
- Haal van het vuur en voeg de zure room toe. Roer goed door zodat de room niet gaan schiften.
- Breng op smaak met peper en zout.
- Kook ondertussen de spaghetti gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking.
- Giet af en houdt 125 ml van het kookwater apart.
- Meng de roomsaus met de hete pasta, de doperwten en de tuinbonen. Voeg al roerend wat van het kookwater toe tot de saus de gewenste consistentie heeft.
- Strooi de Parmezaanse kaas erover en eventueel wat geroosterde pijnboompitten. Bestrooi met de rest van de kruiden en serveer meteen.
Zo blijven ze mooi groen
- Voeg de groenten toe aan heet, kokend water. Zo behouden ze ook beter hun voedingswaarde.
- Kook kort, op hoog vuur.
- Voeg een snufje suiker toe.
- Koel ze na het koken onmiddellijk af door ze een paar seconden in een kom met ijswater te houden.
Tekst, fotografie en styling Kinga Blaszczyk-Wójcicka/House of Pictures | Vertaling en bewerking Dosia Brewer
Lees ook…
Groene-kruidenpasta met courgette Makkelijke lentepasta met brandnetel Tagliatelli met rode biet, zeebaars en tijm