Een traktatie en bijna te mooi om op te eten: dit mascarpone bessentaartje met Mentha ‘Berries & Cream’. Een compacte, lage muntsoort met slagroom- en bessengeur. Fijn gesneden is dit kruid heel lekker in sauzen, desserts, cocktails en over salades.
Bessentaartje met mascarpone en Berries & Cream munt
Voor 4 taartjes
Ingrediënten:
- 3 takjes Berries & Cream munt
- 200 g mascarpone
- 40 g suiker (of meer naar smaak)
- 4 bladerdeeg gebaksschelpjes
- circa 300 g gemengde bessen
Bereiding:
- Haal de blaadjes van 1 takje munt en snijd ze klein
- Meng ze met de mascarpone en de suiker.
- Schep het mascarpone- mengsel in de schelpjes en verdeel er de bessen over.
- Garneer met wat extra muntblaadjes.
Over Berries & Cream
Donker blad met een zilveren glans. Deze combinatie van donker en licht was inspiratie voor de naam ‘Berries and Cream’, ofwel bessen met room. De naam duidt ook op het fruitige aroma van deze frisse muntsoort. Zelf planten? Lees hier waar en wanneer. Tekst: Ans van Aalst | Fotografie: Eric van Lokven | Styling: Jet Krings | Recepten: Dosia Brewer
Lees ook:
Rabarbertaartjes Kruisbessentaartje Amandelspijs appelrondjes