Recept: midwinterdrank met amandel en kaneel

Marene Hendriksen

10 december 2018

chocolademelk

Warm je handen na een stevige boswandeling aan deze midwinterdrank met amandel en kaneel. De specerijen komen verrukkelijk samen en maken het wintergevoel helemaal compleet. Natascha Boudewijn deelt het recept.  Deze verwarmende drank is eens iets anders dan de traditionele chocolademelk! Ergens heeft het ook iets weg van de populaire drank genaamd ‘chai tea latte’. Simpel om te maken en heel erg lekker.

Ingrediënten voor 2 mokken

  • 325 ml ongezoete amandelmelk
  • 25 g amandelmeel
  • 75 g kokosroom (bovenste laag van een blik kokosmelk)
  • 2 medjooldadels, fijn gehakt
  • ½ el ahornsiroop (A-kwaliteit, verkrijgbaar bij natuurwinkel)
  • 1 el verse gember, geschild en fijn geraspt of gehakt
  • ¾ tl gemalen koekkruiden*A-kwaliteit is siroop verkregen van de eerste tap. De ahornsiroop is eventueel te vervangen door agavesiroop.
  • 1 el geschaafde amandelen
  • Kaneelpoeder

Natascha Boudewijn Mok: €6,95, schaaltje van House Doctor €5,95, Hello winter canvas kaart €3,95.

Bereiding van het recept

  • Doe alle ingrediënten die je in het recept van deze drank vindt in een blender en vermaal tot een dikke substantie.
  • Verwarm het vervolgens in een pan.
  • Bak intussen de geschaafde amandelen kort in een koekenpan tot goudbruin.
  • Serveer de warme drank met de geschaafde amandelen en een snuf kaneelpoeder.

TEKST, FOTOGRAFIE, STYLING EN RECEPTUUR NATASCHA BOUDEWIJN

Lees ook:

Koffie-perencake Espresso-kaneeltaart met noten en honing Cintroenmarmelade-rolletjes