Onze tuinvrouw Jeanet Zandbergen is inmiddels dagelijks aan het oogsten, terwijl het groeien gewoon doorgaat: sla en snijbiet maken telkens nieuw blad aan. Op de lege plekken in de manden zorgt Jeanet voor nieuwe aanvoer uit de kas. Van haar oogst maakte ze deze maand deze verslavende en eenvoudige aardappel-kruidenchips. Aardappel-kruidenchips Bereidingstijd ± 15 min. + oventijd ± 25 min. Ingrediënten
-
- 2 grote aardappelen
- plantaardige olie
- verse kruiden (bijvoorbeeld marjoraan, dille, basilicum, salie of bieslook)
- zout
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 200°C.
- Snijd de aardappelen met een scherp mes, kaasschaaf of mandoline in flinterdunne plakjes. Dep ze droog en leg ze op keukenpapier.
- Bekleed een bakblik met bakpapier en bestrijk dun met olie.
- Leg de helft van de aardappelplakjes op het bakpapier en leg op elk plakje een of meerdere kruidenblaadjes.
- Dek af met een tweede plakje aardappel en druk goed aan.
- Bestrijk de aardappelplakjes dun met olie, bestrooi met zout en bedek met een vel bakpapier.
- Zet een ander bakblik op het bakpapier en zet daar weer iets zwaars op.
- Bak in ca. 25 min gaar.
- Neem uit de oven en controleer of de chips mooi lichtbruin zijn. Draai ze anders nog even om en bak nog 5 min.
- De chips smaakt ook heerlijk in deze stamppot wortel met bosui en hazelnoten. Zet een paar chips rechtop in de stamppot, zodat je mooi het effect kunt zien.
Bekijk nog meer lekkere moestuinrecepten van Jeanet: Saffraanbrioches met goudsbloemboter Tuinbonensoep met basilicum en pancetta Stamppot wortel met bosui en hazelnoten