Nagerecht: red velvet-bolletjes met chocola en granaatappel

Marene Hendriksen

19 november 2018

Nagerecht

Met kerst wil je toch graag net iets anders dan anders op tafel zetten. Dat lukt wel met dit oogstrelende en heerlijke nagerecht: red velvet-bolletjes en granaatappel! Voor 6- 8 balletjes ± 20 min. + invriezen ± 1 uur. Voorbereiden: de bolletjes kunnen een dag van tevoren gemaakt worden.

Ingrediënten

  • 2 el granaatappelpitjes + extra om te versieren
  • 100 g witte chocolade
  • 20 ml slagroom
  • 1 tl bietensap of een paar druppeltjes rode kleurstof
  • 75 g pure chocolade
  • Eventueel: granaatappellikeur voor erbij

Nagerecht

Bereiding nagerecht

  • Hak de witte chocolade grof. Doe met de slagroom in een hittebestendige kom en zet die op een pan met een laagje kokend water. De bodem van de kom mag het water niet raken. Doe een deksel op de kom en zet het vuur uit. Laat de chocolade zo smelten.
  • Neem de kom van het vuur, meng er het bietensap en de granaat- appelpitten door en roer tot een stevige massa waar je balletjes van kunt draaien. Laat eventueel iets afkoelen als de massa niet stevig genoeg is.
  • Vet je handen in met een beetje neutrale olie en draai balletjes ter grootte van een kleine walnoot en leg die ± 1 uur in de vriezer.
  • Hak de pure chocolade grof en smelt op dezelfde manier als de witte chocolade.
  • Neem de balletjes uit de vriezer en haal ze door de chocolade. Bestrooi met wat granaatappelpitjes. Laat weer opstijven in de vriezer.

FOTOGRAFIE ERNIE ENKELAAR | PRODUCTIE EN STYLING PAULA SCHOUTEN | FOODSTYLING YVONNE JIMMINK | RECEPTUUR DOSIA BREWER

Lees ook:

Crunchy notencake met peer en sinaasappel  Pie met banaan en gezouten karamel