Paddenstoelen-suprêmesaus

Anne Bonthuis

3 December 2016

Het is gewoon een feit: met de juiste pan lukt een gerecht net even wat beter. Daarom alle aandacht voor deze bijzonder mooie pan én bijpassend gerecht! Paddenstoelen-suprêmesaus saus | 4 personen Ingrediënten:

    • 30 g boter
    • 1 sjalotje
    • 30 g bloem
    • 500 ml kippenbouillon
    • 50 g kleine champignons, in kwarten
    • 50 g cantharellen, grotere in stukjes
    • 150 ml slagroom
    • 50 g parmezaanse kaas, geraspt
    • ½ bosje peterselie, fijngesneden

Bereiding (± 30 min.):

  1. Smelt de boter in de sauspan en bak hierin op laag vuur de sjalot ± 5 min. al omscheppend.
  2. Doe de bloem in de pan en bak op laag vuur al roerend ± 2 min tot het mengsel gaar is.
  3. Breng intussen de bouillon aan de kook.
  4. Giet beetje bij beetje, al kloppend met een garde, de bouillon bij het bloemmengsel tot een saus zonder klontjes.
  5. Laat op laag vuur ± 15 min. zachtjes doorkoken. Doe de paddenstoelen erbij en kook nog 5 min. door.
  6. Roer regelmatig. Voeg de slagroom, kaas en peterselie toe en warm goed door, maar laat niet meer koken. Lekker bij gebraden kip, parelhoenfilet en stevige witvis.

Sauspan Omdat het vocht in een saus niet te snel mag verdampen, is de ideale sauspan smal en hoog, maar er past wel een kleine garde in. Belangrijk is dat het materiaal van de pan goed geleidt en daardoor snel heet en weer koel wordt. Een pan met bodem en wand met meerdere lagen van verschillende materialen werkt het beste. BK New Vintage Koper sauspan, 16 cm Ø, BK €69. RECEPT DOSIA BREWER EN MINTA NICOLAÏ | FOTOGRAFIE SASKIA VAN OSNABRUGGE | STYLING DÉSIRÉÉ VAN DIJK | BEREIDING YVONNE JIMMINK


Meer Overige recepten