Op zoek naar pasta-inspiratie? Bij ons doet dit recept het altijd goed: tagliatelle met courgette, groene kruiden, pistachenoten, ricotta en eventueel spekblokjes. Snel op tafel en toch verrassend.
Pasta met groene kruiden, courgette en pistachenoten
Hoofdgerecht voor 4 personen Bereidingstijd: ± 30 min.
Ingrediënten
- 300 g tagliatelle
- 1 courgette
- 30 g pistachenoten, geroosterd en gezouten
- 1 el zonnebloemolie
- 100 g gerookte (magere) spekblokjes
- 200 ml room
- 100 ml groentebouillon
- 130 g ricotta
- ± 10 stengels bieslook, in ringetjes
- 1 takje citroenmelisse
- 2 takjes kervel, blaadjes fijngesneden
- 1 takje (rode) basilicum, blaadjes fijngesneden
- 3 takjes bladpeterselie, blaadjes fijngesneden
- 30 ml citroensap
- zout
- versgemalen peper
Bereiding
- Hak de pistachenoten grof.
- Maak de courgette schoon en snijd in de lengte in dunne plakjes.
- Breng een grote pan gezouten water aan de kook.
- Kook de pasta volgens de aanwijzingen op het pak beetgaar.
- Verhit intussen de olie in een diepe pan.
- Bak het spek op halfhoog vuur in ± 5 min. knapperig.
- Voeg de courgette toe en bak nog 1 min.
- Voeg de room en bouillon toe en breng aan de kook.
- Giet de pasta af in een vergiet.
- Doe de pasta, 100 g ricotta, de kruiden (houd 2 el apart) en het citroensap bij de room in de pan en breng op smaak met zout en peper.
- Verdeel de pasta over 4 borden, verdeel de rest van de ricotta erover en bestrooi met de rest van de kruiden en nootjes.
Fotografie en styling Taverne Agency | Bewerking Dosia Brewer
Lees ook:
Garnalenkoekjes met venkelblad Aardbeienijstaart met basilicum Courgette met noten-zalmmousse