Risotto van gort met pompoen

Linde Verhulst

28 October 2017

risotto

Eten uit het seizoen is niet alleen lekkerder van smaak, maar ook nog eens duurzamer. In 2012 bracht Seasons een kookboek uit met de lekkerste recepten uit alle vier de seizoenen. De pompoen is een typische herfstgroente. Daarom delen wij dit heerlijke recept voor risotto van gort met pompoen nu graag met jullie!

Recept voor risotto van gort met pompoen

Hoofdgerecht voor vier personen.

Ingrediënten:

  • 3 eetlepels olijfolie extra vergine
  • 600 ml kippenbouillon
  • 2 sjalotjes, gesnipperd
  • 1 teentje knoflook, fijngehakt
  • 200 gram (parel)gort
  • 300 gram (butternut)pompoen, in blokjes
  • rasp van 1/2 citroen 
  • ½ bosje peterselie, fijngehakt
  • 3 takjes basilicum, in reepjes
  • 100 gram Parmezaanse kaas, geraspt
  • geschaafde Parmezaanse kaas

Bereiding:

  1. Verwarm de olie in een soeppan.
  2. Breng in een andere pan de bouillon aan de kook.
  3. Fruit de sjalotjes en knoflook zachtjes glazig in de olie.
  4. Roer de gort erdoor.
  5. Voeg een flinke scheut bouillon toe en roer tot het vocht is opgenomen.
  6. Voeg dan weer een scheut bouillon toe.
  7. Ga zo door tot al het vocht is opgenomen. Dit duurt circa 30 minuten.
  8. Schep de pompoen erdoor en kook het mengsel nog 8 minuten met het deksel op de pan heel zachtjes gaar.
  9. Schep de citroenrasp, peterselie, basilicum en geraspte Parmezaanse kaas erdoor en serveer meteen met de geschaafde Parmezaanse kaas.

Het Seasons kookboek is nog te bestellen op bol.com. Productie, tekst en recepten: Dosia Brewer. Fotografie: Rob van der Vet. Styling: Jet Krings. Bereiding: Coen Beute. Bekijk meer recepten van Dosia Brewer: Muffins met rode biet en walnoten. Pittige kip in tomaten-yoghurtsaus. Leuk voor op tafel en ook nog eens erg lekker: gesuikerde pruimenlinten.


Meer Hoofdgerecht