Schelvis-ceviche met rode ui

Anne Bonthuis

21 april 2017

Heerlijk: de zacht-zilte smaak van deze rauwe, gemarineerde schelvis met het pittige en zoete van rode ui. Door de sprekende kleur is deze ui erg geschikt om rauw in allerlei gerechten te gebruiken; bij het bakken verliest hij zijn sprankelende kleur. Schelvis-ceviche met rode ui, voorgerecht voor 4 personen Bereiding: ± 10 min. + wachttijd ± 10 min.

Ingrediënten:
  • 500 g schelvis
  • 1 rode ui, in dunne ringen
  • sap van 6 citroenen + partjes om te serveren
  • 2 tomaten
  • 1 groene peper in dunne ringen
  • 2 tl kappertjes
  • 1/2 bosje koriander
  • 1 el olijfolie extra vergine

Bereiding:
  1. Snijd de schelvis in dunne reepjes en doe ze samen met de ui en het citroensap in een kom (de vis moet helemaal onderstaan).
  2. Laat de vis in de koelkast ± 10 min. marineren.
  3. Snijd de tomaten doormidden, verwijder de zaadjes en snijd het vruchtvlees in blokjes.
  4. Meng de tomaatblokjes met de groene peper, kappertjes, koriander en olijfolie.
  5. Neem de vis en ui uit het citroensap (het sap wordt niet meer gebruikt).
  6. Leg de vis op een schaal, schep er het tomaatmengsel op en garneer met de rode ui.
  7. Bestrooi eventueel met nog wat zout.

Fotografie Rob van der Vet | Receptuur Dosia Brewer | Styling Paula Schouten, Yvonne Jimmink  

Bekijk ook:

Bieslook-scones met zalm Sappige asperges van de grill met amandelsaus Courgettetaartjes met parmezaan en mozzarellabloemen