Zo doe je dat: een vegetarische barbecue

Linde Verhulst

12 July 2018

Het barbecue-seizoen is weer aangebroken en daar zijn we hier op de redactie dol op! Geniet van de zwoele zomeravonden met heerlijk eten en drinken. Maar wat nu als je een vegetariër op bezoek krijgt, of misschien zelf geen vlees en vis eet? Wij verzamelden daarom vijf vegetarische gerechtjes voor op de barbecue. Geniet!

Groentepakketjes

Ingrediënten voor vier stuks 

  • 1 paprika
  • Halve courgette
  • Handje cherrytomaatjes
  • Eventueel wat voorgekookte krieltjes
  • 1 el olijfolie
  • Halve tl paprikapoeder
  • 1 tl Italiaanse kruiden
  • Snufje peper

Bereiding

  1. Snijd de groenten en eventueel de krieltjes in stukjes. Doe alles in een bakje en voeg de olie en kruiden toe. Meng alles door elkaar.
  2. Scheur 4 stukken aluminiumfolie af en verdeel de groenten over de folie.
  3. Vouw de pakketjes aan de bovenkant dicht. Zet de pakketjes voor ongeveer 15-20 minuten op de barbecue.

barbecue

Spiesjes met tomaat en champignons

Ingrediënten voor zes spiesjes

  • 12 champignons
  • 12 cherrytomaatjes
  • Tijm
  • Zout en peper
  • Olijfolie

Bereiding

  1. Week de houten spiesjes in water om te voorkomen dat ze branden op de barbecue.
  2. Snijd de champignons en cherrytomaatjes door de helft.
  3. Rijg de champignon en tomaat om en om aan de spiesjes en besprenkel met olijfolie. Voeg daarna wat peper, zout en tijm toe.
  4. Leg beide kanten 5 minuten op de barbecue. Eetsmakelijk!

Maiskolf

Ingrediënten voor vier stuks

  • 4 maiskolven
  • Snufje peper en zout
  • Snufje paprikapoeder
  • Truffelolie, een paar druppels

Bereiding

  1. Breng een grote pan (waar de maiskolven in passen) water aan de kook met een snufje zout.
  2. Verwijder het blad en de pluim van de maiskolven en kook ze in 10-15 minuten gaar.
  3. Laat de maiskolven uitlekken en dep ze droog.
  4. Strooi een klein beetje zout, peper en paprikapoeder over de maiskolven.
  5. Leg ze op de barbecue en draai ze ongeveer elke 3 minuten een kwartslag om zodat ze rondom gelijkmatig bruin worden.

Gegrilde feta

Ingrediënten 

  • 250 g feta
  • Paar takjes tijm
  • Takje oregano
  • 4 blaadjes salie, fijngehakt
  • ½ rode peper, fijngehakt
  • Olijfolie
  • Zout en peper

Bereiding

  1. Leg de feta op een stuk aluminiumfolie. Verdeel de tijm, oregano, salie en rode papier erover.
  2. Breng op smaak met peper en zout en besprenkel met een klein beetje olijfolie.
  3. Vouw de folie dicht en leg 15 minuten op de barbecue.

Gevulde portobello’s

Ingrediënten voor vier stuks

  • 4 portobello’s
  • 200 g tofu
  • 100 g zachte geitenkaas
  • 1 teentje knoflook
  • Tijm
  • 2 takjes peterselie
  • Peper

Bereiding

  1. Was de portobello’s en verwijder de stelen en hak deze fijn.
  2. Prak de tofu met een vork fijn en meng er de geitenkaas en de gehakte stelen door.
  3. Pers de knoflook erboven uit en maak het mengsel op smaak met peper en wat tijm.
  4. Vul de portobello’s met het mengsel en verpak in aluminiumfolie.
  5. Laat de portobello’s in 15 minuten op de barbecue heet worden.

Lees ook…

3x zomerse smoothie bowl: onze favorieten Gedroogde tomaten uit de oven: simpel en lekker Tip: kruiden invriezen in olie


Meer Bijgerecht