Wist je dat zelf ijs maken heel gemakkelijk is? Sterker nog, je hebt er geeneens een ijsmachine voor nodig. Dit koffie-ijs is heerlijk om een keer te proberen.
Ingrediënten
- 375 ml verse slagroom
- 250 ml gecondenseerde volle melk
- 1,5 el koffielikeur
- 2 espressokopjes sterke espresso
Bereiding
- Zet twee espressokopjes en laat het goed afkoelen.
- Doe vervolgens de slagroom, gecondenseerde melk en likeur in een kom en klop het mengsel met een handmixer in ca. 5 min. stijf.
- Voeg nu de espresso toe en schep nog goed door het mengsel heen.
- Schep het mengsel vervolgens in een diepvriesbak van ongeveer 1 liter.
- Maak het mengsel glad met de achterkant van een lepel en doe de deksel er goed op.
- Zet de diepvriesbak in de vriezer en laat minimaal 10 uur afkoelen.
Het ijs blijft ongeveer één maand goed.
Lees ook:
Heerlijke aardbeienijstaart met basilicum IJswafels van peer en rozemarijn als fris tussendoortje Yoghurtijs met aalbessen Fruitijs in 5 minuten Carpaccio van kaki, kaneelijs in zwarte sesam en anijssaus