Nachoschotel van zoete aardappel

Marene Hendriksen

31 maart 2019

nachoschotel

Het is zondag dus de perfecte dag voor een makkelijke maaltijd. Deze nachoschotel met zoete aardappel en guacamole is heerlijk én heb je snel op tafel staan. Smakelijk!

Zoete aardappel

De zoete aardappel wordt ook wel zoete bataat genoemd en is de laatste jaren erg populair. In alle grote supermarkten vind je ze en ook genoeg recepten zijn er met deze oranje makker te bedenken. Wij snappen wel waarom: zoete aardappel is gezond! Ze zijn niet alleen erg voedzaam, maar kennen ook veel gezondheidsvoordelen. Zo bevat de zoete aardappel onder andere ijzer, selenium, zink, jodium, B-vitaminen en vitamine E.

Ingrediënten

Voor 4 personen De basis:

  • 400 gram zoete aardappels
  • 1 eetlepel cayennepeper
  • 1 eetlepel kokosolie

De topping:

  • 2 avocado’s
  • Citroen
  • 2 takje peterselie
  • 4 tomaten
  • 2 rode uien
  • 50 gram feta kaas
  • 5 eetlepels zure room
  • 2 takje peterselie
  • Olijfolie
  • Zout en peper

nachoschotel

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
  2. Was vervolgens de zoete aardappels en snij ze in smalle reepjes van 1 à 2 cm. en besprenkel ze met twee eetlepels olijfolie. Voeg zout en peper toe naar smaak en schep de reepjes goed oor elkaar.
  3. Leg dan een vel bakpapier op een bakplaat en verdeel de schijfjes over de bakplaat. Bak ze in 20 tot 30 minuten gaar. Schep ze halverwege allemaal om.
  4. Laat de reepjes afkoelen en ga je richten op de topping.
  5. Begin met het halveren van de avocado. Prak ze vervolgens fijn en roer er het sap van een hele citroen doorheen. Je guacamole is klaar!
  6. Ga nu de tomaten en rode uien in kleine blokjes snijden en verkruimel de feta.
  7. Verdeel de zoete aardappel schijfjes over een schaal en maak ze af met de guacamole, tomaat, rode ui, zure room en peterselie.
  8. Serveer het geheel en eet met z’n allen lekker uit de schaal.

BEELD: ELLA OLSSON

Lees ook:

Runderstoof en crôute: recept van bakker Efraïm Bolado Onze lekkerste warme dranken Januari bloemkoolmaand: bloemkoolsoep met knoflookcroutons Toast met erwtenspread en -scheuten