Bonen-granensoep: rijk gevarieerd

Linde Verhulst

17 February 2018

Een lekkere, vullende vegetarische soep op basis van verschillende bonen en granen: bonen-granensoep. Ga voor een vrolijke uitstraling met 3 tot 4 soorten bonen die mooi variëren in kleur en grootte. Eet smakelijk!

Bonen-granensoep

Maaltijdsoep voor vier personen.

Ingrediënten

  • 200 gram gemengde bonen (kievietsbonen, linzen, flageolettes, olinfatenbonen, kidneybeans, barlotto’s, pintoboontjes)
  • 50 gram gort
  • 50 gram spelt of tarwe
  • 1 ui
  • 5 kruidnagels
  • 2 laurierblaadjes
  • 2 theelepels karwijzaad
  • 2 teentjes knoflook, in plakjes
  • 125 gram winterwortel in plakjes
  • 1 peterseliewortel met groen in blokjes of 1/2 bosje peterselie
  • 150 gram pompoen in schijfjes
  • Zout en versgemalen peper
  • Scheutje olijfolie
  • Bosje lente-uitjes

bonen-granensoep

Bereiding

  1. Was de bonen en granen en laat ze apart in ruim water een nacht weken.
  2. Schil de ui en steek er de kruidnagels in.
  3. Doe deze samen met de grote bonen, laurierblad, karwijzaad en knoflook in een pan met 1,5 liter water en breng aan de kook.
  4. Schuim af en laat ½ uur zachtjes koken.
  5. Voeg dan de kleine bonen en de granen toe en laat nog 1 uur met het deksel op de pan zachtjes pruttelen. Voeg de laatste 15 minuten de wortel, peterseliewortel en pompoen toe en laat meekoken.
  6. Breng op smaak met peper en zout en een scheutje olijfolie. Neem de ui uit de pan.
  7. Snijd de lente-ui en het peterseliegroen fijn en garneer daarmee de soepborden.

Lees ook…

Zeemansbrood met zeemansboter Preitaart met geitenkaas Risotto van gort met pompoen


Meer Hoofdgerecht