Een heerlijk bij- of voorgerecht, deze frisse venkelsalade met bloedsinaasappel en citrusdressing! Perfect om 2018 gezond mee te beginnen.
Frisse venkelsalade met bloedsinaasappel en citrusdressing
Recept voor 4 personen. Bereidingstijd: ± 15 minuten.
Ingrediënten
- 3 bloedsinaasappels
- 2 middelgrote venkelknollen, dun gesneden (bewaar het groen)
- 1/2 rode ui, heel dun gesneden
- 1 el citroensap
- 1 el limoensap
- 1 tl venkelpollen (eventueel)
- 60 ml olijfolie extra vergine
- Zeezout en vers gemalen zwarte peper
- Blaadje van 1 takje peterselie
Bereiding
- Verwijder beide uiteinden van de bloedsinaasappels en schil ze zo, dat ook het witte deel van de schil wordt verwijderd.
- Snijd in dunne plakken.
- Doe in een kom en bestrooi met wat zout.
- Verdeel de venkel, ui en peterselie op een schaal en leg er de plakjes bloedsinaasappel tussen.
- Klop een dressing van de citrusvruchtensappen, venkelpollen en olijfolie.
- Voeg zout en peper toe en versier met venkelgroen.
Genoten van deze venkelsalade? Kijk voor meer inspiratie tussen onze andere recepten. Fotografie: Linda Pugliese. Styling: Carlo Geraci. Vertaling en bewerking recepten: Dosia Brewer.