Frisse venkelsalade met bloedsinaasappel en citrusdressing

Linde Verhulst

4 januari 2018

venkelsalade

Een heerlijk bij- of voorgerecht, deze frisse venkelsalade met bloedsinaasappel en citrusdressing! Perfect om 2018 gezond mee te beginnen.

Frisse venkelsalade met bloedsinaasappel en citrusdressing

Recept voor 4 personen. Bereidingstijd: ± 15 minuten.

Ingrediënten

  • 3 bloedsinaasappels
  • 2 middelgrote venkelknollen, dun gesneden (bewaar het groen)
  • 1/2 rode ui, heel dun gesneden
  • 1 el citroensap
  • 1 el limoensap
  • 1 tl venkelpollen (eventueel)
  • 60 ml olijfolie extra vergine
  • Zeezout en vers gemalen zwarte peper
  • Blaadje van 1 takje peterselie

Bereiding

  1. frisse saladeVerwijder beide uiteinden van de bloedsinaasappels en schil ze zo, dat ook het witte deel van de schil wordt verwijderd.
  2. Snijd in dunne plakken.
  3. Doe in een kom en bestrooi met wat zout.
  4. Verdeel de venkel, ui en peterselie op een schaal en leg er de plakjes bloedsinaasappel tussen.
  5. Klop een dressing van de citrusvruchtensappen, venkelpollen en olijfolie.
  6. Voeg zout en peper toe en versier met venkelgroen.

Genoten van deze venkelsalade? Kijk voor meer inspiratie tussen onze andere recepten. Fotografie: Linda Pugliese. Styling: Carlo Geraci. Vertaling en bewerking recepten: Dosia Brewer.