De hele maand januari deelt de redactie van Seasons haar favoriete bloemkoolrecepten. Dit keer het lievelingsrecept van redactieassistent Wilma Bergkamp. Wilma: “Deze bloemkoolpizza is leuk om te maken in het weekend, want het is een klusje, maar de moeite meer dan waard.” Bloemkoolpizza voor 2 personen Bereidingstijd: 45 min.
Ingrediënten pizzabodem:
- 700 g bloemkool
- 2 kleine eieren
- verse Italiaanse kruiden, zout en peper
Ingrediënten topping pizza:
- 150 g champignons
- 1 blikje tonijn
- 1 blikje tomatenpuree
- 1 rode ui
- 2 tomaten
- 1 gele paprika
- 1 rode paprika
- verse basilicum en rucola
- geraspte Parmezaanse kaas of pecorino
Bereiding:
- Verwarm de oven voor op 200 °C.
- Verdeel de bloemkool in roosjes en kook deze in ca. 5 à 6 min. gaar.
- Laat afkoelen en doe het geheel in de keukenmachine. Blend kort totdat de bloemkool op rijstkorrels lijkt.
- Doe het geheel in een theedoek en knijp al het water er goed uit.
- Mix de bloemkoolkorrels samen met de eieren en de kruiden.
- Bekleed een bakplaat met bakpapier en spreid het geheel uit. Zet 25 min. in de oven.
- Snijd ondertussen de groenten in schijfjes of reepjes.
- Haal de bodem uit de oven en verspreid de tomatenpuree hierover.
- Vervolgens beleg je de pizza met de groenten, de tonijn en de geraspte kaas.
- Zet de pizza terug in de oven en zet de oven 1 min. op de grill-stand.
- Haal de pizza uit de oven, verdeel de rucola en basilicum erover en serveer meteen.
Wilma: “In plaats van tonijn kun je ook gerookte kip gebruiken. En voeg naar eigen inzicht andere ingrediënten toe zoals olijven, kappertjes of ansjovis. Zelf heb ik de groenten even geroerbakt voordat ik ze over de pizza verdeelde.” Recept: NewFysic
Lees ook:
Koffie-perencake Verwarmende wintertaart Gerookte zalm met roomkaas