De hele maand januari deelt de redactie van Seasons haar favoriete bloemkoolrecepten. Vandaag het recept dat onze collega Daniël Mulder intrigeert: flatbread van bloemkool. Daniël: “Over bloemkool denk ik zelden na, veel meer dan een soep maak ik er niet van. Liever eet ik brood in talloze varianten. Dankzij de bloemkoolmaand van Seasons, heb ik ontdekt dat er bloemkoolbrood bestaat. Met bijvoorbeeld bloemkoolrijst kun je zelf vrij eenvoudig een heerlijk en knapperig brood bakken. Op de site van De Hippe Vegetariër noemen ze het ‘bloemkool flatbread’, maar je mag het ook gewoon bloemkoolbrood noemen hoor. De voortreffelijke smaak verandert er niet door.”
Ingrediënten:
- 300 g ongekookte bloemkoolrijst (Lees hier hoe je bloemkoolrijst maakt.)
- 120 g amandelmeel
- 1/2 tl zeezout
- 4 eieren
- 3 tl kurkuma
Bereiding:
- Verwarm de oven voor op 180 °C en beleg een bakplaat met bakpapier.
- Mix alle ingrediënten in een kom en meng goed met een lepel.
- Doe het beslag op de bakplaat en verdeel het tot een rechthoek. Zorg dat de laag ongeveer een halve centimeter dik is.
- Bak 30 min. tot het goudbruin is. Als het klaar is, laat dan compleet afkoelen. Pel het bakpapier voorzichtig van het flatbread af.
- Snijd het flatbread in acht stukken. Bewaar in een luchtdichte bak in de koelkast. Je kan het zo een week bewaren!
Foto: iStock | Recept: De Hippe Vegetariër
Lees ook:
Januari bloemkoolmaand: vegetarische fish-and-chips van bloemkool Bietenpannenkoekjes Januari bloemkoolmaand: pittige bloemkoolsoep