Lekker voor op brood, op een pannenkoek of door een stoofgerecht: appelstroop. Maak het zelf met dit gemakkelijke recept.
Ingrediënten
Voor 1 liter appelstroop
- 6 kilo appels (levert circa 3 liter appelsap op)
Dit bericht bekijken op Instagram
De inhoud op deze pagina wordt momenteel geblokkeerd om jouw cookie-keuzes te respecteren. Klik hier om jouw cookie-voorkeuren aan te passen en de inhoud te bekijken.
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op "Cookie-instellingen" te klikken."
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op "Cookie-instellingen" te klikken."
Bereiding
- Was de appels en snijd er de slechte plekken uit.
- Kook de appels in een laagje water in circa 30 minuten tot moes. Roer af en toe om.
- Leg een theedoek in een grote zeef en laat de massa circa 24 uur uitlekken en vang het sap op.
- Kook de appelsap in circa 2 uur onder af en toe roeren op zacht vuur in.
- Schep het schuim er regelmatig af en let goed op aanbranden. Test na circa 1,5 uur af en toe op dikte.
- De afgekoelde stroop moet als een draad aan de lepel blijven hangen. Te dikke stroop is niet goed smeerbaar.
- Giet de stroop in goed schoongemaakte potjes en sluit ze goed af. De appelstroop is circa 6 maanden houdbaar.
Lees ook:
Smakelijk recept van Leentje Speybroeck: Toast met erwtenspread en -scheuten Runderstoof en crôute: heerlijk recept van de bakker Efraïm Bolado Januari bloemkoolmaand: bloemkoolsoep met knoflookcroutons