Zomerbessen clafoutis

seasons

24 mei 2022

Een clafoutis is een Frans toetje dat oorspronkelijk uit de Limousin komt. Daar wordt het gemaakt met kersen met pit. Dat geeft het gerecht extra smaak. Zomerbessen clafoutis Nagerecht voor 6 personen

  • 4 eieren
  • 75 gram fijne tafelsuiker
  • 330 milliliter slagroom
  • 1 eetlepel gestampte muisjes + extra om te bestrooien
  • 40 gram bloem
  • 125 gram frambozen
  • 125 gram blauwe bessen
  • 80 gram bramen
  • 250 gram aardbeien
  • boter om in te vetten

Verwarm de oven voor op 160 ˚C.  Klop in een kom de eieren, de suiker en de slagroom met de gestampte muisjes schuimig. Zeef de bloem boven het mengsel en klop tot er een egaal beslag ontstaat. Verdeel de bessen over een ingevette aardewerken bakvorm waar 1,5 liter in past. Of over 6 kleine ingevette vormpjes. Giet het beslag er overheen en bak in 35 (kleine) vormpjes tot ongeveer 55 minuten gaar. Bestrooi met de extra gestampte muisjes om te serveren.