Een gelei van rode bessen en peper. De pit van de rode pepers geeft het geheel een lekkere bite. Ook smakelijk bij koud vlees of bij een kaasplankje. Wij delen het recept met jullie. Smakelijk!
Ingrediënten
Voor 2-3 potten van 250 gram
- 1 kilo rode bessen
- 1 kilo suiker
- 2 rode pepers, in ringetjes
- Extra nodig: nylon zeef, zeefdoek, 2 potten van ½ liter
Bereiding
- Kook de potten en deksels in een pan met ruim kokend water ongeveer 5 minuten. Laat ze uitlekken en drogen op een schone theedoek.
- Doe de bessen met steeltjes en al in een grote pan en breng langzaam aan de kook. Druk met een lepel de besjes stuk. Voeg na 10 minuten koken de suiker toe en breng weer al roerend aan de kook. Blijf roeren tot de suiker is opgelost.
- Zet de potten op een droge theedoek klaar.
- Doe de pepers in een grote kom of pan. Zet een nylon zeef op de kom of pan en leg er het zeefdoek in.
- Giet de bessenmassa in de zeef en laat rustig uitlekken. Niet drukken, dan kan de gelei troebel worden.
- Breng het bessensap met de pepers nog even snel aan de kook en kook nog 5 minuten door.
- Haal meteen van het vuur en schenk het hete sap in de potten. Sluit meteen af.
Lees ook:
Kastanje-chocoladetaart met mispelgelei Appelgelei Appelbloesemgelei