De inspiratie voor dit recept komt uit Iris’ moestuin. Ieder jaar brengt Iris haar appels naar een mobiele sappers in de buurt en komt met honderden liters vers appelsap blij thuis. Geen wonder dat de stoofpeertjes (ook uit eigen tuin) in de appelsap verdwijnen. Wij delen het recept! Al bekend met de ecostoof? Het is eigenlijk niet meer dan een dikke jas voor je pan waarin het eten vanzelf gaart en warm blijft.
Ingrediënten voor de stoofpeertjes
- 1 kg biologische stoofpeertjes uit de winkel of uit je eigen moestuinhalve liter natuurtroebel puur appelsap
- 330 ml ongezoet 100% puur cranberry sap
- 30 gram suiker (ik maak hem liever niet te zoet)
- 3 stuks steranijs1 kaneelstokje
Bereiding
- Schil de peertjes. Laat ze heel en laat de steel er aan zitten. Snij aan de onderkant met een scherp mesje het kroontje weg.
- Doe alle ingrediënten in de pan en laat aan de kook komen.
- Zet het geheel met deksel er op in de Ecostoof.
- Na drie uur (of langer) zijn je stoofpeertjes rood en klaar.
Tip: Het geheim van rode stoofperen? Hoe langer ze stoven, hoe roder ze worden. Voor de zekerheid voegden we cranberrysap toe.
Lees ook:
Dadelcake met ahornsiroop 10 populairste recepten van 2018 Steranijs cupcakes