Januari bloemkoolmaand: Oosterse bloemkool & wortelsalade

Laurence Talet

28 januari 2019

Oosterse bloemkool

De maand januari is bijna voorbij, maar gelukkig nog niet helemaal. We delen nog 4 favoriete  bloemkoolrecepten met je. Vandaag deze Oosterse bloemkool & wortelsalade van stagiaire Laurence Talet. Licht pittig en heerlijk in combinatie met witte vis.  Laurence over haar favoriete bloemkoolrecept: ”Ik ben geen fan van gekookte bloemkool, maar op deze manier verwerkt, gemarineerde, rauwe roosjes in een pittig gekruide salade, vind ik bloemkool heel smakelijk. Lekker met witte vis en zoete aardappel.”

Oosterse bloemkool & wortelsalade

Bijgerecht (4 pers.) Bereidingstijd 20 min.

Ingrediënten:

  • 400 g bloemkoolroosjes
  • 300 g wortels, geschrapt
  • 1 bosje bladpeterselie
  • 1 teentje knoflook
  • 6 el olijfolie
  • 6 el vers citroensap
  • 2 tl paprikapoeder (mild)
  • 2 tl komijnpoeder
  • 1 el sambal badjak
  • peper en zout naar smaak

Bereidingswijze:

  1. Breek de bloemkoolroosjes in kleine stukken.
  2. Snijd de wortels in stukjes van 2 cm. Kook de groenten in ruim water 5 min. beetgaar.
  3. Was de peterselie, dep het droog en snijd het fijn. Houd een beetje peterselie apart voor de garnering.
  4. Maak een marinade van de peterselie, knoflook, olie en het citroensap.
  5. Voeg vervolgens de paprikapoeder, komijn, sambal en peper en zout toe.
  6. Doe de bloemkool en wortels in een kom, giet de marinade erdoorheen en schep het mengsel door elkaar.
  7. Laat het 2 uur marineren.
  8. Serveer de salade koud.
  9. Lekker met dorade of pangasiusfilet.

Lees ook:

Warm pittige rijstsalade met bloemkool en broccoli Januari bloemkoolmaand: vegetarische curry met bloemkool en pompoen Januari bloemkoolmaand: geroosterde bloemkool met karbonade en nootmuskaattijmjus.