Januari bloemkoolmaand: bloemkoolpasta met bruine boter en salie

Laurence Talet

31 January 2019

bloemkoolpasta

De laatste dag van januari en het laatste bloemkoolrecept van deze maand. Vandaag deze bloemkoolpasta met bruine boter en salie. Een bijzondere combinatie als afsluiting van onze januari bloemkoolmaand.

Bloemkoolpasta met bruine boter en salie

Ingrediënten:

  • 1 kleine bloemkool in roosjes
  • olijfolie om te besprenkelen
  • zout en peper
  • 250 g verse pasta
  • 110 g boter
  • 20-25 salieblaadjes
  • 100 g geraspte kaas

bloemkoolpasta

Bereidingswijze:

  1. Verwarm de oven voor op 190 °C.
  2. Schep de bloemkool op een bakblik, besprenkel met olijfolie en bestrooi met zout en peper.
  3. Rooster ± 25 min. of tot de bloemkool beetgaar en goudkleurig is.
  4. Schep halverwege om.
  5. Kook intussen de pasta
  6. Smelt de boter in een pan en voeg de salie toe.
  7. Verwarm al roerend tot de boter bruin wordt, dit duurt maar een paar minuten.
  8. Haal van het vuur.

Fotografie: Susanna Blavarg | Styling, recepten en bereiding Paul Lowe | Vertaling en bewerking: Dosia Brewer

Lees ook:

Januari bloemkoolmaand: bloemkool-rucolasoep met mascarpone en olijfolietoast Couscoussalade van bloemkool met granaatappel en dadel Januari bloemkoolmaand: Oosterse bloemkool & wortelsalade  


Meer Hoofdgerecht