Knapperig, smeuïg en heerlijk van smaak: macarons! Wij zijn dol op deze lekkernij uit Frankrijk. Benieuwd hoe je ze zelf kunt maken? Wij delen het recept van de variant met frambozen. Lekker!
Ingrediënten
Voor ca. 12 macarons
- 150 gram poedersuiker
- 115 gram amandelmeel of fijngemalen amandelsnippers
- 3 eiwitten
- snufje zout
- 50 gram fijne tafelsuiker
- 30 gram frambozenjam
- (1 druppeltje rode voedselkleurstof)
Voor de vulling:
- 125 gram boter
- snufje zout
- 2 eetlepels frambozenjam
- 1 eetlepel poedersuiker
- ½ theelepel citroensap.
- Ook nodig: bakpapier
Bereiding
- Verwarm eerst de oven voor op 150 ˚C.
- Zeef vervolgens de poedersuiker in een kom en meng er de amandelen door.
- Bekleed nu 2 bakblikken met bakpapier. Teken er rondjes op met een doorsnede van ca. 2,5 cm.
- Klop in een andere kom de eiwitten schuimig. Klop er dan het zout door en vervolgens al kloppend lepeltje voor lepeltje de suiker door. Klop door tot er zachte pieken ontstaan.
- Schep nu voorzichtig de helft van het poedersuiker mengsel door het eiwit. Schep dan de andere helft van het mengsel met de jam door het eiwit.
- Doe het mengsel vervolgens in een spuitzak met een spuitmond van 1 cm en spuit de massa in de getekende rondjes.
- Zet nu de beide bakblikken in de oven en bak de macarons in ongeveer 20-25 minuten gaar. Wissel halverwege de bakblikken zodat ze allebei evenveel warmte krijgen.
- Laat de nu macarons even afkoelen op het bakblik en laat ze dan op een rooster helemaal afkoelen.
- Klop voor de vulling de boter romig met het zout en klop er dan de rest van de ingrediënten door.
- Besmeer nu telkens de bodem van 1 koekje met wat vulling en druk er de bodem van een tweede koekje op.
Smakelijk!
Lees ook:
Gebakken camembert met wat noten en zuidvruchten Heerlijke drielaagse feestelijke chocoladetaart met winterse kruiden Hokey Pokey: smakelijke stroopwafel uit Nieuw-Zeeland Smakelijke en frisse pudding van lemon curd