Deze garnalenkoekjes zijn net even anders dan de traditionele viskoekjes, maar minstens zo lekker! Dit recept komt uit ons kookboek Oogstkoken, met de lekkerste recepten uit 25 jaar Seasons. Voor dit recept gebruiken we het blad van de venkel.
Recept voor garnalenkoekjes met venkelblad
8 viskoekjes voor 4 personen Bereiding: ± 45 min. + koelen ± 1 uur
Ingrediënten:
- 500 gram ongekookte gepelde garnalen
- 400 gram kruimige aardappels
- zout 4 bosuitjes, fijngehakt
- 6 eetlepels venkelblad, gehakt + extra om te garneren
- 1½ ei, losgeklopt
- tabasco
- 2 eetlepels citroensap
- 60 gram vers wit broodkruim
- 2 eetlepels boter
- 175 milliliter maïsolie
- bakje zure room
Bereiding:
- Schil de aardappels en kook ze met weinig water en zout in ± 20 min. gaar. Giet ze af, laat ze uitstomen en prak ze grof.
- Hak intussen de garnalen fijn.
- Meng in een kom de garnalen met de aardappels, bosui, helft van het ei, het venkelblad, wat zout, een scheutje tabasco en het citroensap.
- Vorm van het mengsel met natte handen 8 koekjes van ± 4 cm dik en druk ze stevig aan.
- Wentel de garnalenkoekjes eerst in het overgebleven ei en dan in het broodkruim en druk het stevig aan. Zorg ervoor dat er een goede laag om zit. Laat ze 1 uur in de koelkast stevig worden.
- Verwarm in een koekenpan de boter met de olie en bak de koekjes in 5 min. per kant goudbruin en gaar.
- Garneer met zure room en de rest van het venkelblad.
Fotografie Rob van der Vet Styling Jet Krings Receptuur Dosia Brewer
Lees ook:
Hartige taart met burrata, groene asperges en viooltjes 3x zomerse smoothie bowl: onze favorieten Om af te koelen: yoghurtijs met aalbessen BewarenBewaren BewarenBewaren