Gevulde meloen met rauwe ham en tijm

seasons

6 mei 2019

gevulde meloen

Beeld: Dmitry Bayer

Lekker verfrissend: gevulde meloen met rauwe ham en tijm. Leuk voor bij de barbecue of gewoon als bijgerecht bij je maaltijd. Wij delen het recept met jullie. Smakelijk!

Ingrediënten:

Voor 8-10 personen

gevulde meloen

Beeld: Dmitry Bayer

  • 1 Galia meloen
  • 1 Cantaloupe meloen
  • 1 watermeloen
  • 150 g rauwe ham in stukjes
  • blaadjes van 2 takjes tijm
  • 150 g feta, in blokjes
  • ½ bosje munt (gescheurd)
  • 125 g walnoten
  • blaadjes van 4 takjes basilicum (gescheurd)
  • sap van 1,5 citroen
  • 4 el honing

Bereiding

  1. Snijd een kapje af van de bovenkant van de meloenen en verwijder de zaadjes van de Galia en de Cantaloupe meloen.
  2. Snijd ook een klein kapje van de onderkant zodat de meloenen stevig staan.
  3. Schep met een lepel het vruchtvlees uit de meloenen en meng het vruchtvlees van de Cantaloupe met de rauwe ham en tijm.
  4. Meng de stukjes watermeloen met de feta en de munt. Meng de stukjes Galia meloen met de walnoten en de basilicum.
  5. Roer de citroen door de honing en verdeel over de mengsels.
  6. Schep de mengsels in de meloenen.

Lees ook:

Mosterdbladsalade met watermeloen en feta  Verantwoord chocobommetje Taart met winterschuim en zoute karamel Espresso-kaneeltaart met noten en honing