Lekker verfrissend: gevulde meloen met rauwe ham en tijm. Leuk voor bij de barbecue of gewoon als bijgerecht bij je maaltijd. Wij delen het recept met jullie. Smakelijk!
Ingrediënten:
Voor 8-10 personen
- 1 Galia meloen
- 1 Cantaloupe meloen
- 1 watermeloen
- 150 g rauwe ham in stukjes
- blaadjes van 2 takjes tijm
- 150 g feta, in blokjes
- ½ bosje munt (gescheurd)
- 125 g walnoten
- blaadjes van 4 takjes basilicum (gescheurd)
- sap van 1,5 citroen
- 4 el honing
Bereiding
- Snijd een kapje af van de bovenkant van de meloenen en verwijder de zaadjes van de Galia en de Cantaloupe meloen.
- Snijd ook een klein kapje van de onderkant zodat de meloenen stevig staan.
- Schep met een lepel het vruchtvlees uit de meloenen en meng het vruchtvlees van de Cantaloupe met de rauwe ham en tijm.
- Meng de stukjes watermeloen met de feta en de munt. Meng de stukjes Galia meloen met de walnoten en de basilicum.
- Roer de citroen door de honing en verdeel over de mengsels.
- Schep de mengsels in de meloenen.
Lees ook:
Mosterdbladsalade met watermeloen en feta Verantwoord chocobommetje Taart met winterschuim en zoute karamel Espresso-kaneeltaart met noten en honing