Heerlijke huisgemaakte appelstroop

seasons

8 mei 2019

appelstroop

Lekker voor op brood, op een pannenkoek of door een stoofgerecht: appelstroop. Maak het zelf met dit gemakkelijke recept. 

Ingrediënten

Voor 1 liter appelstroop

  • 6 kilo appels (levert circa 3 liter appelsap op)
 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Foodchain Traveler (@foodchaintraveler) op

De inhoud op deze pagina wordt momenteel geblokkeerd om jouw cookie-keuzes te respecteren. Klik hier om jouw cookie-voorkeuren aan te passen en de inhoud te bekijken.
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op "Cookie-instellingen" te klikken."

Bereiding

  1. Was de appels en snijd er de slechte plekken uit.
  2. Kook de appels in een laagje water in circa 30 minuten tot moes. Roer af en toe om.
  3. Leg een theedoek in een grote zeef en laat de massa circa 24 uur uitlekken en vang het sap op.
  4. Kook de appelsap in circa 2 uur onder af en toe roeren op zacht vuur in.
  5. Schep het schuim er regelmatig af en let goed op aanbranden. Test na circa 1,5 uur af en toe op dikte.
  6. De afgekoelde stroop moet als een draad aan de lepel blijven hangen. Te dikke stroop is niet goed smeerbaar.
  7. Giet de stroop in goed schoongemaakte potjes en sluit ze goed af. De appelstroop is circa 6 maanden houdbaar.

Lees ook:

Smakelijk recept van Leentje Speybroeck: Toast met erwtenspread en -scheuten  Runderstoof en crôute: heerlijk recept van de bakker Efraïm Bolado Januari bloemkoolmaand: bloemkoolsoep met knoflookcroutons