Insalata di farro

Linde Verhulst

30 september 2017

Rietje Krijnen woont een deel van het jaar in Toscane, waar ze samen met de dorpsbewoners van Montenero d’Orcia kookt én tafelt. Klassiek-Italiaanse gerechten meteen heel klein snufje Hollandse inbreng, zoals deze heerlijke Insalata di farro! Insalata di farro Voorgerecht voor 6-8 personen Bereiding: ± 20 min. + afkoelen ± 15 min.

Ingrediënten
  • 500 g spelt
  • versgemalen peper en zout
  • 2 el olijfolie of naar smaak
  • 6 mooie rijpe tomaten
  • 3-4 bolletjes mozzarella
  • 500 g tonijn uit blik
  • Handje verse basilicum
Bereiding
  1. Was de spelt en laat uitlekken in een zeef.
  2. Zet een grote pan met water op. Doe als het water kookt de spelt met wat zout erin. Laat ± 14 min. koken.
  3. Giet de spelt meteen af, doe in een kom en roer er meteen de olie door (gebruik meer of minder naar smaak).
  4. Snijd intussen de tomaat en de mozzarella in stukjes.
  5. Verdeel de tonijn in kleinere stukjes.
  6. Scheur de basilicumblaadjes grof.
  7. Laat de spelt afkoelen en meng dan alle ingrediënten door elkaar.
  8. Giet er eventueel nog wat extra olijfolie bij en breng op smaak met peper en zout.

Bekijk ook het recept voor haar heerlijke broodsoep ‘Pappa al pomodoro’