Rietje Krijnen woont een deel van het jaar in Toscane, waar ze samen met de dorpsbewoners van Montenero d’Orcia kookt én tafelt. Klassiek-Italiaanse gerechten meteen heel klein snufje Hollandse inbreng, zoals deze heerlijke Insalata di farro! Insalata di farro Voorgerecht voor 6-8 personen Bereiding: ± 20 min. + afkoelen ± 15 min.
Ingrediënten
- 500 g spelt
- versgemalen peper en zout
- 2 el olijfolie of naar smaak
- 6 mooie rijpe tomaten
- 3-4 bolletjes mozzarella
- 500 g tonijn uit blik
- Handje verse basilicum
Bereiding
- Was de spelt en laat uitlekken in een zeef.
- Zet een grote pan met water op. Doe als het water kookt de spelt met wat zout erin. Laat ± 14 min. koken.
- Giet de spelt meteen af, doe in een kom en roer er meteen de olie door (gebruik meer of minder naar smaak).
- Snijd intussen de tomaat en de mozzarella in stukjes.
- Verdeel de tonijn in kleinere stukjes.
- Scheur de basilicumblaadjes grof.
- Laat de spelt afkoelen en meng dan alle ingrediënten door elkaar.
- Giet er eventueel nog wat extra olijfolie bij en breng op smaak met peper en zout.
Bekijk ook het recept voor haar heerlijke broodsoep ‘Pappa al pomodoro’