Kruidige appel-gembersap

seasons

28 april 2019

appel-gembersap

Gember bevat veel gezonde vitamines en mineralen. Deze kruidige appel-gembersap is dus niet alleen heel lekker, maar ook hartstikke gezond! De kaneel, kruidnagel en citroen maken deze sap helemaal tot een smaaksensatie. Wij delen het recept met jullie. 

Ingrediënten appel-gembersap

Circa 1 liter sapappel-gembersap

  • 1,5 kilo Jonagolds of Goudreinetten
  • 1 stuk gember van 2 cm
  • 1 kaneelstokje
  • 1 tl honing
  • 2 kruidnagels
  • 2 eetlepels citroensap
  • Ongeveer 200 ml water

Bereiding

  1. Was de appels en de gember en snijd ze in grove stukjes.
  2. Kook ze met het kaneelstokje, de honing en de kruidnagels in 10 tot 15 minuten gaar.
  3. Voeg vervolgens wat water toe (200 ml) en het sap van ongeveer een halve citroen. Ben je dol op citroen? Voeg dan wat meer toe. Dit kun je zelf naar smaak bepalen.
  4. Doe nu de massa in een natte doek in een grote zeef (of hang de doek op) boven een kom en laat het sap er in circa 3 uur uit lekken.
  5. Wil je dat je sap uiteindelijk helder wordt? Druk dan niet op de doek. Voor troebel sap juist wel op de doek drukken.
  6. Bewaar de appelsap in mooie flessen circa 3 dagen in de koelkast.

Lees ook

DIY: gember kweken in een pot Gebakken peren met blauwe kaas, gedroogde ham en gember  Zoete aardappel met rode quinoa en gember-sesamdressing  Walnotenkarameltaart met gember