Gember bevat veel gezonde vitamines en mineralen. Deze kruidige appel-gembersap is dus niet alleen heel lekker, maar ook hartstikke gezond! De kaneel, kruidnagel en citroen maken deze sap helemaal tot een smaaksensatie. Wij delen het recept met jullie.
Ingrediënten appel-gembersap
Circa 1 liter sap
- 1,5 kilo Jonagolds of Goudreinetten
- 1 stuk gember van 2 cm
- 1 kaneelstokje
- 1 tl honing
- 2 kruidnagels
- 2 eetlepels citroensap
- Ongeveer 200 ml water
Bereiding
- Was de appels en de gember en snijd ze in grove stukjes.
- Kook ze met het kaneelstokje, de honing en de kruidnagels in 10 tot 15 minuten gaar.
- Voeg vervolgens wat water toe (200 ml) en het sap van ongeveer een halve citroen. Ben je dol op citroen? Voeg dan wat meer toe. Dit kun je zelf naar smaak bepalen.
- Doe nu de massa in een natte doek in een grote zeef (of hang de doek op) boven een kom en laat het sap er in circa 3 uur uit lekken.
- Wil je dat je sap uiteindelijk helder wordt? Druk dan niet op de doek. Voor troebel sap juist wel op de doek drukken.
- Bewaar de appelsap in mooie flessen circa 3 dagen in de koelkast.
Lees ook
DIY: gember kweken in een pot Gebakken peren met blauwe kaas, gedroogde ham en gember Zoete aardappel met rode quinoa en gember-sesamdressing Walnotenkarameltaart met gember