Op zoek naar een fris en luchtig nagerecht? Deze citroen-yoghurtmousse is precies wat je zoekt! Wij delen het recept met jullie. Eet smakelijk. Nagerecht voor 4-6 personen ± 1½ uur + opstijven ± 2 uur
Ingrediënten citroen-yoghurtmousse
- 2 (bio)citroenen
- 125 g fijne kristalsuiker + 1-2 el extra om om te scheppen
- 2 eiwitten
- snufje zout
- 450 g dikke Griekse yoghurt
- 2 el gembersiroop
Bereiding
- Snijd de gele schil van de citroenen en schraap zoveel mogelijk het witte deel uit de binnenkant.
- Doe in een ruime pan en giet er zoveel water over tot ze ruim onder staan.
- Breng aan de kook en laat ± 30 min. op laag vuur koken.
- Giet af en snijd de schillen in heel dunne reepjes.
- Verwarm 70 g van de suiker met 175 ml water in een pan op laag vuur en roer tot de suiker isopgelost.
- Voeg de reepjes citroen toe en laat ± 20 min. zachtjes koken.
- Schep de reepjes op bakpapier en trek ze los van elkaar. Laat afkoelen en schep ze om met deextra suiker.
- Snijd ¼ van de reepjes heel fijn.
- Pers het sap uit 1 citroenhelft
- Klop de eiwitten in een hittebestendige kom op een pan met een laagje kokend water (de bodemvan de kom mag het water niet raken) tot zachte pieken.
- Voeg beetje bij beetje de suiker toe en klop tot alle suiker is opgelost.
- Klop van het vuur af tot stijve, glanzende pieken.
- Klop in een andere kom de yoghurt los met de fijngesneden citroen, de gembersiroop en 1 elcitroensap.
- Schep eerst 1/3 van het eiwit door de yoghurt en spatel dan voorzichtig de rest van het eiwit erdoorheen .
- Schep in kleine glaasjes of kommen en laat in de koelkast ± 2 uur opstijven.
- Versier met de rest van de citroen.
FOTOGRAFIE DOOR ERNIE ENKELAAR | PRODUCTIE EN STYLING DOOR PAULA SCHOUTEN | FOODSTYLING DOOR YVONNE JIMMINK | RECEPTUUR VAN DOSIA BREWER
Lees ook:
Verantwoord chocobommetje Taart met winterschuim en zoute karamel Espresso-kaneeltaart met noten en honing