Lekker fris: citroen-yoghurtmousse

Marene Hendriksen

22 april 2019

citroen-yoghurtmousse

Op zoek naar een fris en luchtig nagerecht? Deze citroen-yoghurtmousse is precies wat je zoekt! Wij delen het recept met jullie. Eet smakelijk. Nagerecht voor 4-6 personen ± 1½ uur + opstijven ± 2 uur

Ingrediënten citroen-yoghurtmousse

  • 2 (bio)citroenencitroen-yoghurtmousse
  • 125 g fijne kristalsuiker + 1-2 el extra om om te scheppen
  • 2 eiwitten
  • snufje zout
  • 450 g dikke Griekse yoghurt
  • 2 el gembersiroop

Bereiding

  1. Snijd de gele schil van de citroenen en schraap zoveel mogelijk het witte deel uit de binnenkant.
  2. Doe in een ruime pan en giet er zoveel water over tot ze ruim onder staan.
  3. Breng aan de kook en laat ± 30 min. op laag vuur koken.
  4. Giet af en snijd de schillen in heel dunne reepjes.
  5. Verwarm 70 g van de suiker met 175 ml water in een pan op laag vuur en roer tot de suiker isopgelost.
  6. Voeg de reepjes citroen toe en laat ± 20 min. zachtjes koken.
  7. Schep de reepjes op bakpapier en trek ze los van elkaar. Laat afkoelen en schep ze om met deextra suiker.
  8. Snijd ¼ van de reepjes heel fijn.
  9. Pers het sap uit 1 citroenhelft
  10. Klop de eiwitten in een hittebestendige kom op een pan met een laagje kokend water (de bodemvan de kom mag het water niet raken) tot zachte pieken.
  11. Voeg beetje bij beetje de suiker toe en klop tot alle suiker is opgelost.
  12. Klop van het vuur af tot stijve, glanzende pieken.
  13. Klop in een andere kom de yoghurt los met de fijngesneden citroen, de gembersiroop en 1 elcitroensap.
  14. Schep eerst 1/3 van het eiwit door de yoghurt en spatel dan voorzichtig de rest van het eiwit erdoorheen .
  15. Schep in kleine glaasjes of kommen en laat in de koelkast ± 2 uur opstijven.
  16. Versier met de rest van de citroen.

FOTOGRAFIE DOOR ERNIE ENKELAAR | PRODUCTIE EN STYLING DOOR PAULA SCHOUTEN | FOODSTYLING DOOR YVONNE JIMMINK | RECEPTUUR VAN DOSIA BREWER

Lees ook:

Verantwoord chocobommetje Taart met winterschuim en zoute karamel Espresso-kaneeltaart met noten en honing