Onweerstaanbaar: zelfgemaakte notenfudge

seasons

13 juli 2019

notenfudge

Soms een lekkernij moet kunnen. Deze notenfudge valt zeker binnen deze categorie en moet je echt een keer maken. De grof gehakte walnoten zorgen voor een lekkere bite. Smakelijk!

Ingrediënten

  • 250 ml slagroom
  • 250 gram suiker
  • 1 flinke el keukenstroop
  • 100 gram grof gehakte walnoten
  • extra nodig (niet noodzakelijk maar wel heel handig): een suikerthermometer

Bereidingnotenfudge

  1. Breng de slagroom met de suiker aan de kook en voeg dan de keukenstroop toe.
  2. Kook het mengsel verder tot het 118 ˚C is. Roer regelmatig om aanbranden te voorkomen. Als je een druppel van het mengsel in ijswater laat vallen en er weer uithaalt, moet het een zacht kleverig balletje zijn.
  3. Leg ondertussen op een bakplaat een stuk bakpapier van ongeveer 30×30 cm.
  4. Voeg de gehakte noten toe aan de kokende massa en roer de massa van het vuur af tot het iets dikker wordt en de glans begint te verdwijnen.
  5. Schenk het mengsel uit op het bakpapier en laat het helemaal afkoelen.
  6. Snijd of breek het in stukken en garneer met wat overgebleven walnoten.

Beeld: Salih Akyürek

Lees ook:

Ahornkoekjes met koekkruiden  Tarte tatin van kweepeer met karamel Soesjes met passievruchtencrème en citroentijm Crème-bruléetaart met ahornsiroop Overheerlijke chocolade koekjes