Soms een lekkernij moet kunnen. Deze notenfudge valt zeker binnen deze categorie en moet je echt een keer maken. De grof gehakte walnoten zorgen voor een lekkere bite. Smakelijk!
Ingrediënten
- 250 ml slagroom
- 250 gram suiker
- 1 flinke el keukenstroop
- 100 gram grof gehakte walnoten
- extra nodig (niet noodzakelijk maar wel heel handig): een suikerthermometer
Bereiding
- Breng de slagroom met de suiker aan de kook en voeg dan de keukenstroop toe.
- Kook het mengsel verder tot het 118 ˚C is. Roer regelmatig om aanbranden te voorkomen. Als je een druppel van het mengsel in ijswater laat vallen en er weer uithaalt, moet het een zacht kleverig balletje zijn.
- Leg ondertussen op een bakplaat een stuk bakpapier van ongeveer 30×30 cm.
- Voeg de gehakte noten toe aan de kokende massa en roer de massa van het vuur af tot het iets dikker wordt en de glans begint te verdwijnen.
- Schenk het mengsel uit op het bakpapier en laat het helemaal afkoelen.
- Snijd of breek het in stukken en garneer met wat overgebleven walnoten.
Beeld: Salih Akyürek
Lees ook:
Ahornkoekjes met koekkruiden Tarte tatin van kweepeer met karamel Soesjes met passievruchtencrème en citroentijm Crème-bruléetaart met ahornsiroop Overheerlijke chocolade koekjes