Dat je ook goed kunt barbecueën met vegetarische gerechten, bewijzen deze heerlijke spiesjes van bloemkool. Met specerijen als, komijnzaad en chilipoeder is het gerecht hartstikke smaakvol. Wij delen het recept. Bijgerecht voor 4 personen Bereiding ± 35 min. / Marineren ± 2 uur.
Ingrediënten
- 400 g bloemkoolroosjes
- 100 ml yoghurt
- 1 tl tomatenpuree
- 1 el garam masala
- 1 tl kurkuma
- 1 tl chilipoeder
- 1 tl komijnzaad
- zout
- 1 rode ui, in dunne ringen
- 1 limoen, in plakjes
- ook nodig: satéprikkers
Bereiding
- Blancheer de bloemkoolroosjes 2 min. in net niet kokend water.
- Meng de yoghurt met de tomatenpuree en de specerijen en breng op smaak met zout. Schep de nog warme bloemkoolroosjes erdoor en laat 2 uur marineren. Spies de bloemkoolroosjes aan (voorgeweekte) satéprikkers en rooster ± 30 min. op de barbecue. Draai de spiesjes regelmatig zodat de bloemkool gelijkmatig gaart.
- Serveer de bloemkoolspiesjes met de uiringen en limoenplakjes.
Meer recepten zoals deze? Koop dan de nieuwste Seasons. Bron: ‘Gloeiend groen’, Welmoed Bezoen, €22,50, Nijgh & Van Ditmar
Lees ook:
Asperge met warme druiven, spek en rozemarijn Recept Leentje Speybroeck: Toast met erwtenspread en -scheuten Runderstoof en crôute: recept van bakker Efraïm Bolado