Roodlofsalade met druiven, cranberry’s en granaatappels

Marene Hendriksen

5 december 2018

Roodlofsalade

Feestelijker wordt het niet: een roodlofsalade in de vorm van een prachtige bloem. Een waar genot voor het oog als je het ons vraagt. De druiven, cranberry’s en granaatappelpitjes zorgen voor een frisse bite. Heerlijk! Wij krijgen nu al zin in de feestdagen. Tussengerecht of bijgerecht voor 6-8 personen ± 15 min.

Ingrediënten roodlofsalade

4 stronkjes roodlof 3 el granaatappelsap 1 el gedroogde cranberry’s 10 rode druiven, grote exemplaren doormidden 2 el pistachenoten, grof gehakt 30 g blauwe kaas 3 el olijfolie zout(vlokken) en versgemalen peper 1 tl citroensap (eventueel)

Roodlofsalade

Bereiding

  • Verwarm het granaatappelsap en laat de cranberry’s er ± 10 minuten in wellen.
  • Maak vervolgens de roodlofblaadjes los en leg ze in een bloemvorm in een schaal.
  • Verdeel daarna de druiven over de roodlof. Neem de cranberry’s uit het sap (bewaar het sap) en strooi ze met de pistachenoten over de salade. Verkruimel daar vervolgens de kaas over.
  • Klop een sausje van het granaatappelsap waarin de cranberry’s zijn geweld, de olie, peper en zout. Breng eventueel op smaak met wat extra citroensap en bedruppel er de salade mee.
  • Draai als laatste stap nog wat versgemalen peper over de salade.
FOTOGRAFIE ERNIE ENKELAAR | PRODUCTIE EN STYLING PAULA SCHOUTEN | FOODSTYLING YVONNE JIMMINK | RECEPTUUR DOSIA BREWER

Lees ook:

Crunchy notencake met peer en sinaasappel Venkelworstjes met gebakken appels Spaghettipompoen met tijm en parmezaan