Maïskolven op z’n Mexicaans

Marloes Blom

22 juli 2019

Maïs

De gele groente die écht niet kan ontbreken bij een barbecue: maïs. Deze variant is simpel maar o zo lekker, dankzij smaakmakers zoals gerookte paprikapoeder, kaas en limoenrasp. Dat wordt smullen!

Maïskolven op z’n Mexicaans

Bijgerecht voor 4 personen | ± 45 min.

Ingrediënten

  • 4 maïskolven met blad
  • 4 el mayonaise
  • 2 tl gemalen komijn
  • 1 tl cayennepeper
  • 1⁄2 tl gerookte paprikapoeder
  • 50 g queso fresco, of feta
  • 1 bosje koriander, fijn gehakt
  • 2 biologische limoenen, rasp en sap

MaïsMaïs

Bereiding

    1. Leg de maïskolven tussen de kolen of op het rooster van de barbecue. Rooster ze ± 40 min. of tot ze gaar zijn. Draai ze af en toe om gelijkmatig te garen.
    2. Trek de bladeren terug en verwijder het haar van de maïskolven. Het blad kun je eraan laten zitten en eventueel gebruiken als handvat tijdens het eten.
    3. Smeer de maïskolven in met de mayonaise en bestrooi ze royaal met de komijn, de cayennepeper en het gerookte paprikapoeder.
    4. Garneer met de kaas, koriander, limoenrasp en -sap.

Bron: ‘Gloeiend groen’, Welmoed Bezoen, €22,50, Nijgh & Van Ditmar

Meer inspiratie voor een vegetarische barbecue:

Meer inspiratie voor een barbecue met vegetarische recepten vind je in editie 7 van Seasons, nu verkrijgbaar!

Meer recepten:

Garnalenkoekjes met venkelblad Gevulde meloen met rauwe ham en tijm Courgette met noten-zalmmousse