De gele groente die écht niet kan ontbreken bij een barbecue: maïs. Deze variant is simpel maar o zo lekker, dankzij smaakmakers zoals gerookte paprikapoeder, kaas en limoenrasp. Dat wordt smullen!
Maïskolven op z’n Mexicaans
Bijgerecht voor 4 personen | ± 45 min.
Ingrediënten
- 4 maïskolven met blad
- 4 el mayonaise
- 2 tl gemalen komijn
- 1 tl cayennepeper
- 1⁄2 tl gerookte paprikapoeder
- 50 g queso fresco, of feta
- 1 bosje koriander, fijn gehakt
- 2 biologische limoenen, rasp en sap
Bereiding
-
- Leg de maïskolven tussen de kolen of op het rooster van de barbecue. Rooster ze ± 40 min. of tot ze gaar zijn. Draai ze af en toe om gelijkmatig te garen.
- Trek de bladeren terug en verwijder het haar van de maïskolven. Het blad kun je eraan laten zitten en eventueel gebruiken als handvat tijdens het eten.
- Smeer de maïskolven in met de mayonaise en bestrooi ze royaal met de komijn, de cayennepeper en het gerookte paprikapoeder.
- Garneer met de kaas, koriander, limoenrasp en -sap.
Bron: ‘Gloeiend groen’, Welmoed Bezoen, €22,50, Nijgh & Van Ditmar
Meer inspiratie voor een vegetarische barbecue:
Meer inspiratie voor een barbecue met vegetarische recepten vind je in editie 7 van Seasons, nu verkrijgbaar!
Meer recepten:
Garnalenkoekjes met venkelblad Gevulde meloen met rauwe ham en tijm Courgette met noten-zalmmousse