Januari bloemkoolmaand: hartige bloemkoolkoekjes met tomatensalsa

Marene Hendriksen

20 januari 2019

bloemkoolkoekjes

De hele maand januari deelt de redactie van Seasons haar favoriete bloemkoolrecepten.  Van zoet tot hartig: deze veelzijdige groente komt in veel verschillende recepten goed tot zijn recht. Zo ook in deze smakelijke bloemkoolkoekjes. Wij delen graag het recept met jullie!  Voorgerecht 4 personen Bereiding: 15 min.

Ingrediënten:

  • 1⁄2 bloemkool, grof geraspt
  • 4 lente-uitjes, in dunne plakjes
  • 25 g geraspte Parmezaanse kaas
  • 2 el bloem
  • snufje bakpoeder
  • zout en peper
  • plantaardige olie om te frituren
  • tomatensalsa, om te serveren

Bloemkoolkoekjes

Bereidingswijze:

  1. Doe de bloemkool, lente-uitjes, Parmezaanse kaas, bloem en bakpoeder in een grote kom. Meng goed en breng op smaak met zout en peper.
  2. Verhit een laagje plantaardige olie van 1 cm in een pan en bak koekjes van telkens een flinke eetlepel van het bloemkoolmengsel.
  3. Bak ze ± 2 min. aan elke kant of tot ze goudbruin zijn. Neem uit de pan en laat uit- lekken op keukenpapier.
  4. Serveer warm met de tomatensalsa.

Tip: Maak kleine bloemkoolkoekjes en serveer ze als bijgerecht, als snack tijdens een verjaardag of als aardappeltjes tijdens het avondeten. Lekkerder wordt het niet als je het ons vraagt! Ben je benieuwd naar alle bloemkoolrecepten? Koop dan snel de nieuwste Seasons nummer 1 2019 en kijk tijdens deze bloemkoolmaand elke dag op onze website voor weer een nieuw recept! Fotografie: Susanna Blavarg | Styling recepten en bereiding Paul Lowe | Vertaling en bewerking Dosia Brewer |

Lees ook:

Januari bloemkoolmaand: bloemkoolrijst Vegetarische fish-and-chips van bloemkool Januari bloemkoolmaand: bloemkool-paprikasalade