Januari bloemkoolmaand: bloemkoolrijst

Laurence Talet

13 januari 2019

bloemkoolrijst

De hele maand januari deelt de redactie van Seasons haar favoriete bloemkoolrecepten. Vandaag bloemkoolrijst van stagiaire Amanda Belle. ”Ik vind bloemkool hartstikke lekker. Omdat ik van Indonesische afkomst ben eet ik vaak rijst. Bloemkoolrijst is een perfect Aziatisch gerecht met een Hollandse twist.” Bijgerecht voor 4 personen Bereidingstijd 30 min.

Ingrediënten:

  • 1 hele bloemkool
  • plantaardige olie (arachide of zonnebloem)
  • 1 teentje knoflook
  • zout en peper
  • 1el gehakte koriander

bloemkoolrijst

Bereiding:

  1. Verwijder de bladen en hak de bloemkool grof. Vergeet de stronk van de bloemkool niet, die kun je namelijk gewoon eten.
  2. Doe de stukken in de keukenmachine, of gebruik een blender of staafmixer (let bij de laatste twee op dat de bloemkool niet te fijn of een pap wordt!).
  3. Hak de bloemkool fijn totdat je korreltjes ‘rijst’ overhoudt.
  4. Pak een wok pan, doe hier een scheutje plantaardige olie in en zet deze op het vuur.
  5. Pers of rasp de knoflook in de olie en fruit deze even kort. Voeg de bloemkoolrijst toe en bak deze in een paar minuten gaar.
  6. Breng op smaak met peper en zout en schep de koriander of peterselie erdoor.

Lees ook:

Januari bloemkoolmaand: pittige bloemkoolsoep Januari bloemkoolmaand: italiaanse bloemkoolschotel Januari bloemkoolmaand: tabouleh van bloemkool